Jdi na obsah Jdi na menu

Břežany B - Skalice 2:7 (0:4)

15. 3. 2015

Břežany B - Skalice 2:7 (0:4)

G: J.Škvařil 2 ? - J.Jonák (rohový kop), V.Šabata (F.Gregor), V.Šabata (pok.kop), J.Jonák (odr. míč), M.Věchet (R.Rucki), R.Gottlieb (odr. míč), V.Křepela (P.Šidlo)

Žluté karty - 

Sestava: L.Klim - R.Žitka, M.Kratochvíl, Mar.Kölbl, R.Gottlieb - V.Křepela, J.Hlávka, M.Věchet, J.Jonák - R.Rucki, V.Šabata - F.Gregor, P.Šidlo

Dnešní přátelský zápas proti týmu Břežan B byl nakonec kvůli povětrnostním podmínkám přesunut do nedalekých Damnic, kde se hrálo na velmi podmáčeném terénu, což vyhovovalo našemu mladému týmu, protože tým soupeře tvořili převážně zkušení hráči. V zápase nám chybělo kvůli zdravotním a pracovním důvodům velké množství hráčů a tak jsme nakonec s radostí využili služeb našich bývalých hráčů M.Věcheta a J. Hlávky, kteří spolu v první půli vytvořili dvojici ve středu hřiště a i s jejich přispěním jsme měli v první půli převahu v poli. Premiéru si v našem dresu odbyl i dorostenec P.Šidlo a připsal si dokonce i asistenci u jednoho našeho gólu. Také soupeř využil služeb cizího hráče a tak se v jejich dresu objevil Škvařil hrající krajský přebor za IE Znojmo, který nám svou aktivitou po celý zápas dělal největší problémy a společně se zkušeným středovým záložníkem Nevoralem hrající za A mužstvo Břežan byli nejlepšími hráči soupeře. V úvodu zápasu se čekalo poměrně dlouho na vyloženou šanci, my jsme hrozili po celý zápas náběhy našich krajních záložníků, které dělali soupeři velké problémy, ale ve finální fázi nám zpočátku chyběla větší přesnost. Soupeř si v první půli nevytvořil mnoho vyložených šancí, jejich střely většinou nemířily na naší branku a tak si náš brankář Klim oproti minulému zápasu nepřipsal mnoho zákroků. Úvodní branku jsme si připsali po sérii třech rohových kopů, když ten poslední zatočil Jonák až na zadní tyč soupeřovi branky a míč skončil až v síti. Druhou branku jsme si připsali po pěkné akci, kdy Věchet našel přihrávkou za obranu Gregora, který poslal míč před prázdnou branku na Šabaty a ten zvýšil na 2:0. Od této branky jsme si začali vypracovávat čím dál více šancí a výsledkem toho byly ještě další dvě branky. Třetí branku přidal opět Šabata, který byl faulován v pokutovém území a nařízenou penaltu sám proměnil. V poslední minutě první půle jsme vstřelili ještě čtvrtý gól, kdy Jonák krátce po svém znovu nastoupení do zápasu se dostal až před brankáře soupeře, který sice jeho první branku vyrazil, ale odražený míč uklidil náš hráč pohodlně do prázdné branky. Kromě těchto čtyř branek po brance volaly ještě dvě vyložené šance M.Věcheta, který poprvé z hranice penalty přestřelil branku soupeře a jeho samostatný nájezd na brankáře soupeře zneškodnil brankář. Sami na brankáře šli ještě i Rucki a Šabata, ale prvně jmenovaný místo střely volil přihrávku, která mu nevyšla a druhý jmenovaný trefil pouze brankáře. První půli jsme tedy ovládli v poměru 4:0.

Na začátku druhé půli jsme změnili rozestavení, kdy se do středu zálohy postavili naši kmenoví hráči F.Gregor a V.Šabata a tato změna se na naši hře projevila, když soupeř v úvodní desetiminutovce přebral iniciativu a vypracoval si i řadu zakončení, které musel řešit i náš brankář a několikrát jsme měli i štěstí. V dalším průběhu se pak už hrál ofenzivní fotbal, kdy se akce střídali na obou stranách. Branku soupeře na 4:1 vstřelil tuším Škvařil, který využil přečíslení v naší obraně a po příhrávce Nevorala svou střelou z pokutového území překonal našeho brankáře poprvé. Na tento gól jsme zareagovali poměrně brzy, když po brejkové situaci našel přesným centrem Rucki ve vápně Věcheta, který hlavičkou překonal brankáře popáté. Trvalým nebezpečím ve druhé půli byl pro nás Škvařil, který vstřelil pohodlně i druhou branku Břežan, když se k němu se štěstím odrazil míč po nešťastně odvráceném centru. I na tuto branku jsme odpověděli brzy, když svůj velmi aktivní výkon korunoval brankou Gottlieb, který si našel odražený míč na hranici vápna a přízemní střelou vsítil naší šestou branku. Naší poslední branku přidal pak V.Křepela, kterému přihrál před prázdnou branku debutant Šidlo. Druhá půle nabídla kromě branek také spoustu brankových příležitostí na obou stranách, kdy za zmínku stojí fakt, že oba týmy orazítkovaly brankovou konstrukci. V našem dresu trefil břevno Šabata, který dostal stejně jako v první půli přihrávku před prázdnou branku, ale při své šanci si odmítl připsat hattrick. My jsme měli štěstí po zblokované přihrávce Kratochvílem, kdy tento míč orazítkoval tyč naší branky. V předposledním přátelském zápase jsme si tedy připsali jednoznačnou výhru, které však svým výkonem přispěli i vypůjčení hráči, ale celkově musíme hodnotit tento zápas pozitivně, protože i díky soupeři se hrál kombinační fotbal a v naší hře bylo díky tomu i spousta pěkných kombinací. V posledním zápase před zahájením sezóny nás v sobotu čeká na našem hřišti tým Miroslavi C a vzhledem ke složení týmu soupeře, které se podobá dnešnímu soupeři, by se opět mohl hrát otevřený kombinační fotbal.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář