Jdi na obsah Jdi na menu

Skalice - Miroslav C 4:6 (3:1)

17. 3. 2014

  Skalice - Miroslav C 4:6 (3:1)

G: J.Jonák  (odr.míč), M.Vyžrálek (sam.akce), K.Tapšík (penalta), M.Vyžrálek (sam.akce).

Žlutá karta: 

Sestava - L.Klim - K.Tapšík, R.Sysel, R.Žitka, Mar. Kölbl - L.Bartuněk, V.Šabata, M.Věchet, R.Gottlieb - J.Jonák, M.Vyžrálek - M.Kratochvíl, M.Bílý ml.

V dalším přípravném zápase nás čekal na domácím hřišti tým Miroslav C, který jsme v naši historii nikdy neporazili a bohužel na této skutečnosti se nic nezměnilo ani po tomto zápase. Do zápasu jsme už nemohli počítat s Horákem a Hajznerem, kteří na poslední chvíli oznámili, že v našem týmu nebudou pokračovat. Dálšími absentéry byli Svoboda, Neuman a dva Křepelové, a proto opět nastoupila dvojice dorostenců Šabata a Jonák. Naopak na pravé straně obrany se představil Žitka, který by se měl do našeho týmu vrátit z hostování v Horních Kounicích. Samotný zápas se odehrával za velmi silného větru a podle očekávání jsme se s těmito náročnými podmínkami popasovali hůře než hosté, protože našemu stylu fotbalu toto počásí nepřeje. Jak napovídá skore, první poločas jsme hráli po větru a podařilo se nám v něm zvítězit 3:1. Hned v úvodní pětiminutovce padli dva goly, když nejdříve odražený míč uklidil do sítě Jonák a hned posléze hosté srovnali po rohovém kopu. Na 2:1 zvyšoval Vyžrálek po zaváhání hostujícího stopera, který mu hlavou prodloužil míč do běhu a samostatný únik zakončil náš útočník střelou podél vybíhajícího brankáře. Gól na 3:1 padl z pokutového kopu, když hostující hráč zastavil zakončení Tapšíka na čáře rukou a nařízenou penaltu Tapšík proměnil. Bohužel více branek s podporou větru jsme již nevstřelili, i když jsme měli další brankové možnosti a po zakončeních Tapšíka a Gottlieba se rozezvonila dokonce branková konstrukce, ale také hosté měli příležitosti, které nezakončili gólem.

Druhá půle se hrála za převahy hostů, které jsme sice dlouho odolávali, ale ve druhé polovině druhého poločasu jsme se nevyvarovali chyb, které hosté využili ke vstřelení gólů. Zhruba v desáté minutě druhého poločasu hosté vstřelili gol na 3:2, když centr z pravé strany jsme nedokázali odvrátit a hostující hráč dopravil míč do sítě.  Gól na 4:2 vstřelil Vyžrálek, který prošel středem obrany a opět zakončil podél brankáře. Kontaktní gól na 4:3 vstřelili hosté po našem nedorozumění ve středu pole, když dostali míč do naší rozhozené obrany a tento brejk zakončili přesnou střelou. Poté se hosté dostávali k jedné střele za vápnem za druhou, které však těsně míjeli naší branku a nebo je pochytal náš brankář, a tak vyrovnávající gól padl po střele z těžkého úhlu, kdy náš brankář čekal centr před branku. Tento drtivý tlak pokračoval i nadále, když nejprve jsme měli velké štěstí, když hosté stříleli do naší odkryté branky, ale trefili pouze našeho obránce stojícího na čáře. Toto štěstí se od nás, ale odvrátilo u páté branky, když se míč nešťastně odrazil k hostujícímu hráči, který uklidil míč do sítě. Šestý gól vstřelil hosté po šanci, kdy se jejich hráč dostal sám před našeho brankáře a nedal mu šanci. Také my jsme měli šance ve druhé půli, ale bylo jich ve srovnání s hosty daleko méně. Velké šance Sysla a Věcheta, kteří se dostali až před hostujícího brankáře zůstaly nevyužity, stejně jako slušné možnosti Šabaty a Kratochvíla. Tento zápas nám tedy výsledkově nevyšel, ale nemá cenu z něho dělat nějaké velké závěry, protože počasí fotbalu opravdu nepřálo. Na závěr chci říct, že každý z nás by měl nyní v této těžké situaci, která náš tým potkala a to dvou odchodech hráčů základní sestavy 14 dní před sezonou uvědomit, že má povinnost vůči týmu a je potřeba chodit na každý zápas a každý hráč, ať základní sestavy nebo náhradník je pro tým důležitý. Doufám, že to vezmeme ze správné strany, dokážeme se zdravě naštvat a budeme se snažit ukázat, že i tak můžeme hrát v horní polovině tabulky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář